flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про внесення змін до Антикорупційної програми Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки

 

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

24 липня 2020

                                      Київ

  338

 

Про внесення змін до Антикорупційної

програми Державної судової

адміністрації України на 2020-2021 роки

 

Відповідно до статті 19 Закону України "Про запобігання корупції", частини п’ятої статті 153 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та враховуючи наказ Національного агентства з питань запобігання корупції 
від 26 червня 2020 р. № 280/20 "Про погодження антикорупційної програми Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки",

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Внести зміни до Антикорупційної програми Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 26 березня 2020 р. № 140 (у редакції наказу від 04 червня 2020 р. № 254), що додаються.

 

  1. Викласти в новій редакції додаток № 2 до звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у Державній судовій адміністрації України "Таблиця оцінених корупційних ризиків Державної судової адміністрації України та заходів щодо їх усунення", затверджений Головою Державної судової адміністрації України 04 червня 2020 року, що додається.

 

  1. Керівникам самостійних структурних підрозділів Державної судової адміністрації України, начальникам територіальних управлінь Державної судової адміністрації України продовжувати забезпечувати виконання заходів, визначених Антикорупційною програмою Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки.

 

  1. Управлінню організаційного забезпечення та контролю
    (Парубченко Т. В.) довести копію цього наказу до заступників Голови Державної судової адміністрації України, радників Голови Державної судової адміністрації України, керівників самостійних структурних підрозділів Державної судової адміністрації України та начальників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

Голова                                  (підпис)                                    З. Холоднюк

Додаток

до наказу Державної судової адміністрації України

від 24.07.2020 № 338

 

Зміни

до Антикорупційної програми

Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки

 

  1. Розділ V Антикорупційної програми Державної судової адміністрації України на 2020-2021 роки викласти в новій редакції:

 

  1. Процедура щодо моніторингу, оцінка виконання

та періодичний перегляд Програми

 

Наказом ДСА України від 13 травня 2017 р. № 655 утворено Комісію та затверджено Положення про неї. Комісія є постійно діючим консультативно-дорадчим органом ДСА України. Організаційною формою діяльності Комісії є засідання, які проводяться в разі потреби. Рішення Комісії ухвалюється відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії та оформляється протоколом.

Контроль і моніторинг виконання заходів Програми здійснює головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції ДСА України.

Структурні підрозділи ДСА України, територіальні управління
ДСА України, відповідальні за виконання заходів, передбачених Антикорупційною програмою, щокварталу не пізніше ніж до 05 числа  місяця, що настає за звітним періодом, подають головному спеціалісту з питань запобігання та виявлення корупції ДСА України звіт про виконання Антикорупційної програми.

Комісія для здійснення своїх повноважень має право одержувати від працівників ДСА України інформацію, документи й матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань, залучати в установленому порядку для участі у вивченні окремих питань фахівців та експертів.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції
ДСА України щокварталу подає Голові Комісії узагальнену інформацію про стан виконання заходів Програми.

За результатами узагальненої інформації про стан виконання заходів Програми, підготовленої головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції ДСА України, Комісія на своєму засіданні щокварталу здійснює оцінку виконання антикорупційної програми із закріпленням критеріїв її здійснення з урахуванням своєчасності, повноти реалізації закріплених у ній заходів та результатів їх здійснення (наприклад, впливу результатів вжитого заходу на стан дотримання вимог Закону та/або пріоритетність корупційного ризику шляхом порівняння ситуації щодо корупції в органі влади до прийняття антикорупційної програми та у період її впровадження).

Антикорупційна програма підлягає періодичному перегляду у разі:

 

 

 

 

 

 

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

Державної судової

адміністрації України                             (підпис)                                   М. Петрушко