flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діти як яблуко розбрату – колишнє подружжя у Бердичівському міськрайонному суді визначає місце проживання сина і доньки.

07 вересня 2020, 10:42

     Не розлучати рідних брата і сестру, а залишити їх проживати з одним із батьків. Це, якщо коротко, суть однієї з цивільних справ щодо визначення місця проживання дитини, яка із 2018-го року перебуває на розгляді у Бердичівському міськрайонному суді.

    За цей час справа не тільки встигла перейти у провадження іншого судді, а й поповнилась численними заявами, листами, клопотаннями, запереченнями з боку обох батьків. Так склалося, що після розлучення, яке відбулось два роки тому, син лишився жити з батьком, а донька – з мамою. Нині ж кожен із членів колишнього подружжя бажає забрати обох дітей до себе, тож спір вирішується у судовому порядку.

    Як живеться роз’єднаним дітям, хто з батьків краще виконує свої обов’язки і зможе забезпечити обом дітлахам належні умови проживання? Свої відповіді на ці та безліч інших запитань на нещодавньому засіданні у цій справі суду надавали свідки – родичі, сусіди, друзі, педагог. З їхніх вуст пролунали як схвальні, так і негативні відгуки на адресу обох батьків. А самі мати й тато звинувачували одне одного у вчиненні різних перешкод у спілкуванні з дітьми, про що неодноразово повідомлялась поліція.

     Наступне засідання у цій справі відбудеться 23 вересня.

 

     Детальніше за посиланням: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/pres-centr/news/987456/