flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Житомирській області завершилася акція «Крапля життя від Служби судової охорони»: 22 донори здали більше 10 л крові

16 червня 2020, 12:41

    12 червня, напередодні Всесвітнього дня донора, у Житомирі завершилася здача крові співробітниками Служби судової охорони. Цього дня в Обласному центрі крові здав кров останній, 22-й учасник акції «Крапля життя від Служби судової охорони» від територіального управління Служби у Житомирській області.

     Акція проводилася у всіх 24 територіальних управліннях Служби з 1 червня. Ледь не щодня співробітники Служби судової охорони невеликими групами здавали кров потреби дитячих гематологічних відділень та місцевих лікарень.

     За два тижні донорства співробітники територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області поповнили запаси банку крові на 10 л 200 мл.

   За словами т.в.о. начальника територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області полковника Служби Миколи Юхимчука, така акція є першою, але не останньою серед співробітників установи.

     Серед досвідчених донорів від територіального управління – провідний інспектор відділу охорони об’єктів судів, органів та установ системи правосуддя Василь Шатило. Він здавав кров усьоме. З його слів, уперше став донором у 2000 році, під час служби в армії. Потім двічі здавав кров перед пологами дружини, та ще кілька разів під час роботи у правоохоронних органах.

    Начальник служби документального забезпечення управління Світлана Буханчук здавала кров уперше. Вона переконує: процедура забору зовсім нестрашна і не болюча. Головне – притриматися дієти та йти на процедуру з гарним настроєм та упевненістю, що твоя кров стане для когось спасінням.

    «Я вважаю, що дуже важливо приєднуватися до соціальних ініціатив великих державних установ, тому що це доносить до людей, як важливо допомагати. Це те, що ми можемо зробити без зайвих зусиль», - говорить Світлана.

     #Крапля_життя

     Пресслужба територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області