flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення правосуддя місцевими загальними судами Житомирської області.

01 червня 2020, 14:08

    Штатна чисельність суддів місцевих судів Житомирської області станом на 01.06.2020 року становить 157 одиниць.  

    Фактична чисельність складає 102 суддів, із яких 5 суддів не мають повноважень у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну перебування судді на посаді.

    Станом на 01.06.2020 року у Житомирській області наявний 1 суд, де взагалі не здійснюється судочинство у зв’язку із відсутністю суддів – Володарсько-Волинський  районний суд.

   У 5 судах Житомирської області (Олевському, Радомишльському, Романівському,  Ружинському та Черняхівському районних судах) судочинство здійснюється лише одним суддею, так як інші судді звільнились.

   Станом на 01.06.2020 року Вищою радою правосуддя внесено Президентові України подання про призначення 16 кандидатів на посади суддів до місцевих загальних судів Житомирської області, а саме: до Бердичівського міськрайонного суду, Богунського районного суду м. Житомира, Брусилівського районного суду, Володарсько – Волинського районного суду, Корольовського районного суду м. Житомира, Коростенського міськрайонного суду, Любарського районного суду, Малинського районного суду, Радомишльського районного суду, Романівського районного суду, Червоноармійського районного суду, та Черняхівського районного суду Житомирської області.

 

     Прес-служба ТУ ДСА  України в Житомирській області