flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони Житомирщини поповнили запаси Обласного центру крові

11 червня 2021, 15:59

Донором став – життя врятував. А точніше – цілих три, саме стільком людям може допомогти одна доза донорської крові. Пам’ятаючи про це, співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області поповнили запаси крові для потреб жителів міста та області.

У межах благодійної акції «Крапля крові дарує життя», присвяченої Всесвітньому Дню донора крові, 10 червня співробітники Служби завітали до Житомирського обласного центру крові, аби поділитися цією життєво важливою для організму рідиною.

Які б дорогі лікарські засоби не застосовували для лікування хворого, коли йому необхідні препарати та компоненти крові – ніщо не може їх замінити, - кажуть фахівці Центру крові.

Начальник медичної служби управління підполковник Служби судової охорони Віталій Петрук власним прикладом показує важливість донорства.

«Для людини віддати 450 мл крові не так і важко. А для когось – дитини, породіллі чи онкохворого – це збережене життя», - говорить Віталій Петрук.

Старший лейтенант Служби Сергій Виговський у донорстві теж не новачок: його ІІІ+ група досить рідкісна й на сьогодні дефіцитна.

Різні джерела свідчать: донорство приносить користь для здоров’я, так як зменшує ризик розвитку злоякісних пухлин та знижує ризик виникнення тромбозу. Донори ретельніше слідкують за здоров’ям, тому й живуть довше.

Підсумки акції «Крапля крові дарує життя» у Службі судової охорони підіб’ють у Всесвітній день донора, 14 червня.

   

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області