flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вшанували річницю Чорнобильської трагедії

27 квітня 2021, 08:36

   26 квітня Україна, як і вся міжнародна спільнота, відзначає 35 річницю з дня Чорнобильської катастрофи. 

   Житомирщина належить до регіону, який найбільше постраждав від аварії на атомній станції. У результаті вибуху на ЧАЕС суттєвого радіоактивного забруднення зазнала майже половина її території. Нині майже кожен п’ятий житель області має статус постраждалого від наслідків техногенної аварії.

   У день роковин представники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області поклали квіти до меморіального знаку працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, який знаходиться в Житомирі.

   «Слово «Чорнобиль» у більшості людей асоціюється болем та печаллю, пов’язаною з виселенням, смертельною радіацією та приховуванням страшної правди. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять про тих, хто ціною власного життя намагався приборкати непомірне радіоактивне полум’я: пожежних, лікарів, працівників органів внутрішніх справ, інших ліквідаторів аварії. 35 років тому, не шкодуючи свого здоров'я і життя, вони працювали в зоні радіаційного лиха, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки вибуху. Низький їм уклін», - говорить начальник управління полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук.

   Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області