flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На час виборів Служба судової охорони Житомирщини переходить на посилений варіант несення служби

23 жовтня 2020, 09:34

На час виборів Служба судової охорони Житомирщини переходить на посилений варіант несення служби

Задля забезпечення ефективної організації службової діяльності з охорони об’єктів правосуддя під час проведення місцевих виборів Служба судової охорони переходить на посилений варіант несення служби.

Відповідно до наказу Голови Служби судової охорони генерал-майора Валерія Бондаря, у посиленому режимі співробітники Служби виконуватимуть завдання з охорони й забезпечення безпеки судових установ з 24-го по 27 жовтня 2020 року. У разі потреби несення служби в посиленому режимі продовжиться й після 27 жовтня в тих судових установах, де розглядатимуться справи стосовно виборчого процесу.

Зокрема, на Житомирщині в разі виникнення в судових установах нештатних чи надзвичайних ситуацій, для попередження або припинення правопорушень в готовність будуть приведені сили й засоби Територіального управління Служби судової охорони, зокрема, резерви з належним екіпіруванням для оперативного посилення охорони судів.

Під особливою увагою судових охоронців на час проведення виборчого процесу опиняться Житомирський окружний адміністративний та Житомирський апеляційний суди, які станом на 22 жовтня вже розглянули 13 справ, пов’язаних із виборами до місцевих рад.

«Також співробітники Служби судової охорони увійдуть до складу ситуаційного центру Головного управління Національної поліції в Житомирській області для спільного відстеження змін в обстановці навколо об’єктів судової влади та відповідного реагування», - зазначив начальник Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області полковник Служби Геннадій Герасимчук.

З його слів, згідно з наказом Голови Служби судової охорони співробітники управління в день виборів залучені до несення служби з охорони й забезпечення безпеки об’єктів системи правосуддя, зможуть реалізувати своє право на голосування.

Наразі під охороною Служби судової охорони в Житомирській області перебувають 17 об’єктів судової влади, по Україні ця цифра складає 406.

   

  

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області