flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільні навчання співробітників Територіального управління Служби судової охорони та УДСНС у Житомирській області

31 серпня 2020, 09:00

     Для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області день 27 серпня пройшов продуктивно і цікаво: вони взяли участь у занятті з психологічної підготовки, а також стали учасниками спільних з управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій тактико-спеціальних навчань.

     Теоретичне заняття з психологічної підготовки для особового складу управління провів начальник відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Житомирській області підполковник служби цивільного захисту Ігор Толкач. Співробітники Служби судової охорони виявили неабияку зацікавленість темою та включилися у бурхливе обговорення.

     Темою тактико-спеціальних навчань, які відбулися цього дня, було відпрацювання різних нештатних ситуацій, як можуть виникнути в ході несення служби співробітниками Служби судової охорони, а саме – дій у разі пожежі чи наслідків іншого стихійного лиха на території охоронюваного об’єкту.

     Майстер виробничого навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Глібко нагадав співробітникам Служби про першочергові дії в разі пожежі, види вогнегасників та застосування комплекту обладнання для гасіння пожежі, яким обладнанні всі об’єкти правосуддя. Рятувальники також продемонстрували роботу спорядження, яке використовується для порятунку людей з-під завалів, заблокованих будівель та автомобілів після ДТП.

     Систематичне проведення подібних тактико-спеціальних занять на базі органів системи правосуддя підвищують кваліфікаційний рівень співробітників Служби судової охорони та ефективність спільних дій і злагодженої командної роботи з представниками інших силових структур під час забезпечення безпеки учасників судового процесу.

     Пресслужба територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області