flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Територіальному управлінні Служби судової охорони у Житомирській області відзначили День Національного прапора

21 серпня 2020, 09:30

У переддень 29-ї річниці Незалежності України, 23 серпня, вся країна відзначатиме День Державного Прапора України.

Урочистості з цього приводу відбулися в Територіальному управлінні Служби судової охорони у Житомирській області.

Співробітникам апарату нагадали, що перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора українського народу відбулося 22 березня 1918 року. Тоді Центральна рада ухвалила закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як стяга Української Народної Республіки. Причому у часи УНР використовували обидва поєднання кольорів: жовтий внизу й блакитний вгорі та навпаки.

День Державного прапора – це свято, встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів.

«23 серпня 2004 року український народ вперше святкував День Державного Прапора України. Ми стали свідками запровадження ще однієї важливої для політичного та національного єднання нашого народу державної традиції», - зазначив на урочистостях т.в.о. начальника управління полковник Служби судової охорони Микола Юхимчук.

«Всі ми маємо бути гідні пам’яті багатьох поколінь українців, які ратними подвигами,  а часом і ціною власного життя творили славу і велич нашої держави, щоб сьогодні вільно майорів наш жовто-блакитний прапор», - таким був головний меседж урочистого зібрання.

Починаючи з 21 серпня на період свят, пов’язаних із відзначенням Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, співробітники Служби судової охорони нестимуть службу на постах судових установ із жовто-блакитною стрічкою на грудях.

 

  

Пресслужба територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області