flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівським міськрайонним судом винесено вирок кранівниці заводу за порушення правил безпеки, що призвели до смерті працівника

19 серпня 2020, 13:20

Машиністку крана із понад 40-річним стажем роботи Бердичівський міськрайонний суд визнав винною у злочині, передбаченому частиною 2 статті 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Згідно із вироком суду, за порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою машиністка крану понесе покарання у вигляді двох років позбавлення волі умовно. І стільки ж часу, але вже реально, вона не матиме права обіймати посади, пов'язані з експлуатацією вантажопідіймальних машин.

Також частково задоволено цивільний позов потерпілого, у якому той просив стягнути із заводу 350 тисяч гривен завданої моральної шкоди. Відшкодувати підприємство, згідно рішення суду, має лише 150 тисяч гривень, так як раніше допомагало постраждалому із лікуванням. До того ж, за висновком судової експертизи, настання нещасного випадку на виробництві знаходиться у прямому причинному зв’язку із діями усіх трьох осіб - обвинуваченої, потерпілого і загиблого.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного терміну подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано.

Детальніше за посиланням: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/pres-centr/news/982033/