flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Коростенському міськрайонному суді пройшли спільні навчання судової охорони, поліції, представників ДСНС та медcлужби

06 серпня 2020, 16:12

Співробітники 4 взводу першого підрозділу охорони Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області, які несуть службу в місті Коростень, вдосконалювали фах та професійну майстерність.

5 серпня 2020 року для них провели навчально-тренувальні стрільби та спільні навчання з представниками поліції, рятувальниками, медиками та групою швидкого реагування управління Служби судової охорони з відпрацювання спільних дій у разі виникнення нештатних ситуацій: задимлення суду, виявлення вибухонебезпечного предмету та грубих порушень громадського порядку в суді.

Стрільби співробітників відбулися на базі Державної установи «Коростенська виправна колонія» (№71), навчання – на території Коростенського міськрайонного суду.

Під час теоретичної частини фельдшер Коростенської міської рятувальної служби на воді Людмила Барановська розповіла, як надавати домедичну допомогу людям з кровотечею, епілепсією, а також продемонструвала прийоми серцево-легеневої реанімації.

Т.в.о. начальника Коростенського міськрайвідділу УДСНС підполковник внутрішньої служби Василь Дідовський розповів про типи та правила користування вогнегасниками.

Залучення працівників поліції для припинення порушень громадського порядку обговорили з заступником начальника Коростенського відділу поліції підполковником поліції Юрієм Губським.

Начальник відділу профпідготовки та підвищення кваліфікації управління майор Служби Олександр Кравченко продемонстрував особовому складу екіпірування, знаки розрізнення та спецзасоби співробітника Служби судової охорони.

Співробітники 4 взводу взяли участь у практичному відпрацюванні алгоритму дій у нештатних ситуаціях: спроби проникнення до приміщення суду, блокування дверей та інші прояви неповаги до суду.

Тактику дій демонстрували співробітники групи швидкого реагування Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області.

Нагадаємо, що Коростенський міськрайонний суд перейшов під охорону співробітників Територіального управління Служби судової охорони у квітні 2020 року.

Щодоби на пост охорони цього суду заступає наряд у складі 3 співробітників 4-го взводу, які виконують завдання з охорони приміщень суду, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду та забезпечення в суді безпеки учасників судового процесу.

За даними командира 4 взводу охорони І підрозділу охорони капітана Служби Романа Бошакова, з 14 квітня по 31 липня 2020 співробітники взводу попередили пронесення до Коростенського міськрайсуду 58 заборонених предметів та не допустили до суду 4 відвідувача з ознаками вірусної інфекції.