flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Овруцький районний суд під охороною Служби судової охорони: вхід у масках та температурний скринінг

06 серпня 2020, 13:01

        З 5 серпня під охорону Служби судової охорони взято Овруцький районний суд Житомирської області.
       Це 14-й об'єкт правосуддя, де забезпечується охорона приміщень, безпека всіх учасників судового процесу та підтримання громадського порядку. А головне – на період карантину судова охорона пропускає лише відвідувачів у масках та вимірює всім без винятку температуру дистанційним термометром.

      "Овруч - шостий райцентр області, де співробітники Служби судової охорони розпочали виконувати покладені на них обов'язки. Ми готові до співпраці та відкриті для пропозицій", - сказав під час офіційної передачі суду під охорону начальник Територіального управління Служби судової охорони полковник Служби Геннадій Герасимчук.
       Голова Овруцького райсуду Ігор Білоусенко привітав наряд співробітників з початком несення служби та отримав у подарунок табличку з логотипом Служби судової охорони.
      Контролери, що чергуватимуть на посту охорони суду в денну пору доби, отримали засоби індивідуального захисту, а старший наряду - бодікамеру для фіксації нештатних ситуацій, що можуть виникнути в процесі служби.


Відтепер забезпечення порядку в приміщенні Овруцького суду покладається на співробітників Служби судової охорони, які мають право:

- вимагати від осіб, які входять до приміщення суду, пред’явлення документа, що посвідчує особу;
- здійснювати поверхневу перевірку відвідувачів шляхом їх візуального огляду та огляду їх речей, проведення по поверхні вбрання спеціальним приладом або засобом;
- затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються проникнути на об’єкти охорони, перевіряти у них документи, що посвідчують особу, здійснювати особистий огляд затриманих та огляд їх речей, які є при них, і передавати їх правоохоронним органам;
- застосовувати зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами України «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

 

   

 

 

 

Пресслужба Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області