flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Житомирі судові охоронці отримали нагрудні відеореєстратори для фіксації тривожних подій та провели навчально-тренувальні та залікові стрільби з пістолета «Форт-17Р»

24 липня 2020, 16:19

У Житомирі судові охоронці отримали нагрудні відеореєстратори для фіксації тривожних подій

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області почали використовувати портативні бодікамери під час несення служби.

23 липня наряди постів охорони розташованих у Житомирі судів отримали нагрудні відеореєстратори, що дозволять фіксувати дії у разі можливого ускладнення обстановки, виникнення конфліктної ситуації на місцях несення служби та вчинення громадянами дій, що мають ознаки правопорушення.

Інструктаж щодо правил застосування та поводження з новими пристроями провели заступник командира підрозділу охорони Ярослав Шихевич та начальник служби зв’язку, інформатизації та ТЗО майор Служби Сергій Пилипчук.

Вони розповіли, що нагрудний відеореєстратор – це автономний мобільний пристрій, призначений для ведення відео- та аудіозапису.

«Застосування співробітниками Служби відеореєстраторів здійснюватиметься з метою фіксації дій під час підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, охорони приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, а також забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу», - говорить начальник Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області, полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук.

Судовим охоронцям нагадали про заборону застосовувати камеру під час розгляду справ у закритому судовому засіданні, крім випадків фіксації дій з припинення проявів неповаги до суду або інших правопорушень.

  

 

Співробітники апарату управління Служби судової охорони у Житомирській області вправлялися у стрільбі з пістолета

22 липня для співробітників апарату Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області провели навчально-тренувальні та залікові стрільби з пістолета «Форт-17Р».

Заняття пройшли у стрілецькому тирі держустанови «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» та складалися з двох частин: теоретичної та практичної. Співробітники згадали будову спеціального пристрою «Форт-17Р», відпрацювали навички утримання зброї та вибору точки прицілювання. Практична частина складалася з виконання вправ Курсу стрільб-2019.

За словами начальника управління, полковника Служби судової охорони Геннадія Герасимчука, заняття з вогневої підготовки відбуваються згідно з планом роботи управління на друге півріччя 2020 року та полягають у послідовному навчанні співробітників Служби ефективно застосовувати стрілецьку зброю.

Метою вогневої підготовки є підвищення професійного рівня співробітників, вдосконалення індивідуальної майстерності та підготовка до виконання службових і спеціальних завдань, - говорить керівник навчань, начальник відділу з професійної підготовки та підвищення кваліфікації майор Служби Олександр Кравченко.

Під час занять співробітники апарату управління вдосконалили навички влучної стрільби та показали достатній рівень володіння зброєю.

 

  

Пресслужба територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області