flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 нових суддів місцевих загальних судів Житомирської області склали присягу та набули повноважень

28 липня 2020, 15:58

     Сьогодні відбулась урочиста церемонія складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду судді.
Відповідно до статті 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» особа, вперше призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді під час урочистої церемонії у присутності Президента України.
      Присягу склали судді, які були призначені на посади указами Президента України у період з 17 вересня 2019 року по 7 липня 2020 року за поданням Вищої ради правосуддя. Зокрема, за період з квітня по червень цього року Вища рада правосуддя направила Президенту подання про призначення понад 430 кандидатів на посади суддів, в тому числі - щодо 19 кандидатів на посади суддів місцевих загальних судів Житомирської області. Це кандидати, рекомендації щодо яких за результатами конкурсного відбору були скеровані до ВРП Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, що припинила свою діяльність у листопаді 2019 року з початком дії Закону України № 193-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування».
      На сьогодні Президент України підписав укази про призначення 201 судді, в тому числі 12 суддів місцевих загальних судів Житомирської області, а саме: 2- Бердичівський міськрайонний суд, 1- Богунський районний суд м. Житомира, 1-Брусилівський районний суд, 1-Володарсько - Волинський районний суд, 1-Корольовський районний суд м.Житомира, 1-Любарський районний суд, 1-Малинський районний суд, 1-Радомишльський районний суд, 2-Романівський районний суд, 1-Червоноармійський районний суд.

      Після урочистостей на території Маріїнського палацу новопризначені судді отримали посвідчення судді та нагрудний знак судді нового зразка.