flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект ЄС "ПРАВО-Justice" передав Корольовському районному суду м. Житомира як модельному суду засоби індивідуального захисту та дезінфекції

05 червня 2020, 17:09

     В межах реалізації Ініціативи "Модельні суди" проекту ЄС "Pravo-Justice" Корольовський районний суд м. Житомира, який є модельним судом, отримав засоби індивідуального захисту та дезінфекції,        безконтактні термометр та дезінфектор для рук.

     Також суду передані попередньо узгоджені інформаційні таблички для ознакування приміщень суду та буклети «Пам’ятка потерпілому у кримінальному провадженні», розроблених експертами Проекту.

     Для довідки: Проект ЄС "Право-Justice" впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Основними напрямами роботи Проекту, серед іншого, є: надання допомоги державним органам України в процесі відновлення судової системи, добір нових суддів, створення Ради судової реформи, реформування реєстрів та електронного правосуддя тощо.

     В межах Проекту ЄС "Право-Justice" реалізовується підкомпонент 2.3 "Модельні суди", який має на меті підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах.

     В модельних судах  заплановано впроваджувати кращий європейський досвід із судового адміністрування. Суди  учасники ініціативи "Модельні суди":  Вишгородський районний суд Київської області, Галицький районний суд міста Львова, Ковельський міськрайонний суд Волинської області, Краматорський міський суд Донецької області, Корольовський районний суд міста Житомира, Лозівський міськрайонний суд Харківської області.