flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники територіального управління у Житомирській області доєдналися до акції ««Крапля життя від Служби судової охорони»

03 червня 2020, 18:11

     До Всесвітнього дня донора крові в Україні розпочалася благодійна акція «Крапля життя від Служби судової охорони». Упродовж двох тижнів, ледь не щодня, співробітники Служби судової охорони групами по 5-8 осіб здають кров на потреби дитячих гематологічних відділень та місцевих лікарень.

     Акція стартувала 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у всіх 24 територіальних управліннях Служби судової охорони, тобто, у всіх областях нашої країни.

  Донори-волонтери від територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області долучилися до акції 2 червня. Перша група у складі 11 контролерів та співробітників апарату прибула до Житомирського обласного центру крові, щоби здати кров для потреб місцевих лікарень. Загалом бажання долучитися до донації виявили більше 20 співробітників установи.

     «У числі наших співробітників є донори з досвідом, а є й такі, хто здає кров уперше. Територіальне управління Служби судової охорони у Житомирській області долучається до благодійної кампанії «Крапля життя від Служби судової охорони», оголошеної в Службі судової охорони, бо кожен розуміє, що, віддаючи кров, ти рятуєш чиєсь життя», - говорить т.в.о. начальника територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області, полковник Служби Микола Юхимчук. За його словами, благодійне донорство в територіальному управлінні Служби судової охорони стане традицією.

    За даними головного лікаря Центру крові Анатолія Чугрієва, станом на 1 червня запаси крові 2-ї групи є обмеженими, а 1 і 3 груп - на критичному рівні. Заклики прийти і здати кров установа постійно розміщує на своєму сайті та в соцмережі. На карантині навіть організували підвіз донорів.

     «Ми потребуємо крові усіх без винятку груп, бо на сьогодні цей запас є, а завтра його може бути критично мало, бо, наприклад, під час кардіохірургічної операції для переливання потрібна кров від 10 донорів однієї групи й одного резусу. Залишається актуальною потреба у донорах тромбоцитів», - розповідає Анатолій Чугрієв.

     Серед досвідчених донорів від територіального управління Служби судової охорони – провідний інспектор відділу охорони об’єктів судів, органів та установ системи правосуддя Василь Шатило. Він здає кров усьоме. Каже – уперше став донором у 2000 році, під час служби в армії.  Потім двічі здавав кров перед пологами дружини, та ще кілька разів під час роботи у правоохоронних органах.

     Начальник служби документального забезпечення управління Світлана Буханчук здає кров уперше. Каже – процедура забору зовсім нестрашна і не болюча. Головне – притриматися дієти та йти на процедуру з гарним настроєм та упевненістю, що твоя кров стане для когось спасінням.

     Акція «Крапля життя від Служби судової охорони» завершиться 14 червня, у Всесвітній день донора.

     Співробітники Служби судової охорони запрошують всіх небайдужих долучатися до благородної справи донорства. Кожен із нас може наповнити свій день особливим змістом: здати кров і подарувати комусь ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще один шанс.

     Пресслужба територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області