flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

" Презентація типового Плану готовності до надзвичайних ситуацій та забезпечення безперервної діяльності суду"

14 листопада 2018, 11:05

      08– 09  листопада  2018  року у місті Києві в Державній судовій адміністрації України начальник ТУ ДСА України в Житомирській області Морей В.В. прийняв участь  в Презентації типового Плану забезпечення безперервної діяльності суду  та настільної  брошури/інструкції щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях, розроблені ДСА України спільно із українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи.

      У вітальному слові Голова ДСА України висловив подяку українсько-канадському Проекту за успішну багаторічну співпрацю, завдяки якій реалізовано низку  заходів та надано підтримку в організаційному забезпеченні діяльності судів України.

     Зеновій Холоднюк повідомив присутнім, що робота із забезпечення безперебійної роботи суду в період надзвичайної ситуації розпочалась ще в липні минулого року. З української сторони над цими документами працювали представники 5 регіонів України: Волинської, Запорізької, Івано-Франківської, Одеської областей та міста Києва. Під час робочого візиту до Канади члени робочої групи з організації роботи у надзвичайних ситуаціях вивчали досвід Канади в роботі суду під час надзвичайних ситуацій та отримали багато корисної інформації, котра була адаптована до українського законодавства та викликів сьогодення.

     Керівник українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич привітав присутніх із завершенням цього етапу роботи -  розробки типового Плану та брошури, побажав плідної конструктивної праці в обговоренні представлених  документів та висловив слова сподівання, що вони будуть затверджені на державному рівні та впроваджені для користування у всі суди.

     У свою чергу, старший менеджер Управління Уповноваженого з федеральних судових питань Канади Наталія Городецька подякувала Державній судовій адміністрації України за багаторічну співпрацю, результатом якої є реалізація ряду заходів з питань організаційного забезпечення діяльності судів України.

     Учасниками наради прийнято рішення про коротке доопрацювання обговорюваних документів із представниками судів та відзначено потребу подальшого їх розповсюдження в органи правосуддя.

Методичні рекомендації щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях