flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23 червня 2018 року в приміщенні ТУ ДСА України в Житомирській області відбувся семінар на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.

25 червня 2018, 11:09

     

     23 червня 2018 року в приміщенні територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Національна школа суддів України спільно з громадською  спілкою “Українська академія медіації” провели семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Житомирської області на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.

   Семінар розпочав з вітальної промови та представлення тренерів начальник  ТУ ДСА України в Житомирській області Морей В.В. 

     Навчальний захід здійснювався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми “Нове правосуддя”.

 

     

     Тренери-медіатори: суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Лариса Зуєва та суддя, заступник голови  Одеського  окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Елла Катаєва ознайомили суддів з метою та навчальними цілями, з’ясували їх очікування. Медіатори здійснили загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України і презентувала медіацію учасникам судового процесу та мотивувала їх до участі у медіації. Тренери у виступах детально зупинились на істотних відмінностях медіації від процедури врегулювання спору за участю судді та окреслили критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіацій. У ході жвавого обговорення актуальних питань розгорнулась дискусія про переваги та складнощі впровадження медіації та інших примирних процедур в Україні.