flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено робочу зустріч із заступником голови Житомирської ОДА Віктором Градівським

10 вересня 2021, 10:11

08 вересня 2021 року начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей взяв участь у нараді щодо розгляду справ про позбавлення батьківських прав, яка була проведена в Житомирській  обласній державній адміністрації.

Під час зустрічі представники служби у справах дітей Житомирської облдержадміністрації та органу опіки та піклування Житомирської міської ради  озвучили проблемні питання щодо вирішення в судах справ в інтересах дітей, зокрема термінів розгляду судами справ щодо позбавлення батьків батьківських прав та подальшого влаштування таких дітей у прийомні та патронатні сім’ї, а також до дитячих будинків сімейного типу. Начальник управління Василь Морей надав оперативну інформацію про розгляд справ, які знаходяться в провадженні місцевих загальних судах Житомирської області.

Довідково. Сьогодні на розгляді судів перебувають справи щодо позбавлення батьків батьківських прав відносно більше ніж 150 дітей.  Всі ці діти чекають на визначення правового статусу та влаштування в сімейні форми виховання.

  

 

Детальніше, можна ознайомитися за посиланням: https://oda.zht.gov.ua/news/sogodni-derzhava-natsilena-na-vyrishennya-problemnyh-pytan-ditej-v-yih-interesah-ta-u-zakonnomu-poryadku-viktor-gradivskyj/?fbclid=IwAR0LeAO78ZPceuLhnHg_OAiNwetILVFb8y-K_EysmkKY1q6OrMQX8NRt3OY