flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України провела нараду з керівниками територіальних управлінь

14 липня 2021, 09:17

Під час наради були озвучені найбільш гострі проблеми, які не дозволяють ефективно виконувати територіальним управлінням ДСА України функції із забезпечення діяльності судових установ України.

Зокрема, йшлося про відсутність коштів: на оплату комунальних послуг в усіх територіальних управліннях (електрика; зв’язок; водопостачання; теплопостачання; газопостачання; вугілля), на оплату роботи присяжних та на забезпечення зв’язку і телекомунікаційної діяльності.

Начальники ТУ ДСА України висловили сподівання, що хоча б частина коштів із додаткових 742 мільйонів, закон про виділення яких судовій владі  підписав Президент України, підуть на капітальні видатки.

Проте, Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков пояснив, що «742 мільйони додаткових коштів, які нам вдалося отримати, підуть на оплату праці працівників апарату судів і на поточні видатки».

Зважаючи на появу в соціальних мережах та деяких ЗМІ необґрунтованої критики та відвертих фейків щодо діяльності ДСА України та її територіальних управлінь, Олексій Сальніков попросив керівництво управлінь посилити комунікаційну діяльність та роз’яснювальну роботу в межах своєї відповідальності з представниками ЗМІ, суддівським середовищем та громадськістю.

«В політиці брехня, не спростована протягом 24 годин, стає правдою», - процитував очільник ДСА України відомого американського юриста та політичного діяча Уіллі Льюїса Брауна. 

Також під час наради оголилася ще одна проблема, яка не була притаманна територіальним управлінням, це – тенденція до звільнення працівників ТУ ДСА України.

Як зазначали начальники переважної більшості територіальних управлінь, працівники пишуть заяви на звільнення, конкурси на вакантні посади не відбуваються через те, що спеціалісти не йдуть працювати на мізерні зарплати і на посади, які передбачають матеріальну відповідальність.

За посиланням:

https://dsa.court.gov.ua/dsa/pres-centr/news/1151705/