flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони Житомирщини взяла участь у масштабних тактико-спеціальних навчаннях

12 жовтня 2020, 10:47

У Службі судової охорони тривають перші масштабні тактико-спеціальні навчання, до яких залучені всі 24 територіальні управління.

9 жовтня на території управління Служби судової охорони у Житомирській області проведено другий етап навчань, під час яких здійснено теоретичну та практичну підготовку співробітників, в тому числі апарату управління, для вдосконалення дій в умовах ускладнення обстановки.

Під час теоретичної частини занять з особовим складом опрацьовано дії наряду на посту охорони при виникненні різних нештатних ситуацій, в тому числі в разі отримання інформації про виявлення пристрою, схожого на вибуховий.

У ході практичної частини зі співробітниками відпрацьовано дії в разі застосування агресивно налаштованими громадянами каміння, палиць та цегли. Співробітники управління також вправлялися в екіпіруванні засобами особистого захисту (бронежилети, шоломи, засоби захисту рук та ніг).

«Тактико-спеціальні навчання проведені відповідно до затвердженого плану. Їх метою, зокрема, було формування у задіяного особового складу необхідних професійних та морально-психологічних якостей. За результатами навчань в управлінні підведені підсумки. Навчальних та виховних цілей, що ставилися перед територіальним управлінням, досягнуто», - говорить начальник Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області полковник Служби Геннадій Герасимчук.