flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Процедура UA-2023-11-24-010860-a

 

Територіальне управління Державної судової адміністрації

України в Житомирській області

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик Захищені носії особистих ключів, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Захищені носії особистих ключів

ДК 021:2015- 30230000-0 - Комп'ютерне обладнання

Закупівля зареєстрована за ідентифікатором:

UA-2023-11-24-010860-a

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

 

Технічні характеристики визначені відповідно до потреб суддів місцевих загальних судів Житомирської області та з урахуванням вимог нормативних документів у цій сфері.

Захищені носії особистих ключів  : пристрій повинен мати вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на нього даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення зі значеннями параметрів особистих ключів та від їх копіювання (захищеність повинна бути підтверджена чинним експертним висновком у галузі криптографічного захисту інформації).

Відповідність вимогам нормативних документів у сфері криптографічного захисту інформації: Сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України за результатами державної експертизи в сфері криптографічного захисту інформації, щодо можливості використання пристрою в якості засобу кваліфікованого електронного підпису чи печатки для надання кваліфікованих електронних довірчих послуг та відповідності вимогам (реалізовано вимоги профілів захисту для пристроїв створення безпечного підпису) згідно з ДСТУ EN 419211-1:2016 і ДСТУ EN 419211-2:2016.

Виготовлений на двошаровій друкованій платі, яка залита компаундом, що формує захисний шар, та встановлена в пластмасовий корпус. На друкованій платі встановлюються електроні компоненти та USB-з’єднувач типу А-plug (виделка)

 

Нанесений на корпус кожного пристрою заводський номер

 

Інтерфейс підключення:

- USB;

- підтримка специфікації CCID.

Реалізовані алгоритми:

Електронний ключ реалізує наступні криптографічні алгоритми та протоколи:

Об'єм пам'яті (EEPROM): 36 КБ;

Функції:

- автентифікацію оператора ЕОМ при доступі до ключа;

- генерацію особистих та відкритих ключів для алгоритму ЕЦП та протоколу розподілу ключів;

- генерацію ключів для алгоритму шифрування;

- зберігання особистих ключів у внутрішній пам'яті та захист їх від НСД;

- формування і перевірку ЕЦП;

- обчислення геш-функції.

Наявність захисту від підбору паролю до особистого ключа: знищення особистого ключа після ( не більше) 15  невдалих спроб підбору підряд, фіксовано виробником без можливості зміни.

Пристрій повинен мати можливість ведення та перегляду журналу реєстрації подій (фіксуються події, які пов’язані із генерацією ключів, зміною паролю, спробами ввести невірний пароль доступу тощо).

Підтримка ОС: Microsoft Windows

 

Додаткові вимоги: захищений носій особистих ключів має бути придатний для доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, Єдиного державного демографічного реєстру та ін.

 

Обсяг закупівлі сформований виходячи з потреби та виділених асигнування : кількість 30 шт.

 

Розмір бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.  При розрахунку  очікуваної вартості  закупівлі Замовник керується Наказом Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної  методики визначення  очікуваної вартості  предмета закупівлі»  використовуючи метод визначення очікуваної вартості  при  моніторингу ринкових цін. Вартість закупівлі  визначено, виходячи з наявної потреби у даних засобах,  проведеного моніторингу та коливання  ринкових цін на дані товари  116шт*900,0грн. з ПДВ.

Очікувана вартість становить  - 27000,00 грн. 

Розмір бюджетного призначення та/або очікувана вартість предмета закупівлі: Державний бюджет України, 27000,00 грн. з ПДВ.